Over Trix

Het begon voor mij allemaal bij een advertentie in de krant voor de opleiding ‘voetreflexzone therapeut’ van Sonnevelt. Maar ook daarvoor kwam ik al in aanraking met de positieve effecten van massages toen ik met mijn zoon van zes maanden babymassage lessen gevolgd heb. Vanuit Icare werden deze massage cursussen gegeven. Hij huilde erg veel en ik merkte dat hij rustiger werd door de massages. In 2008 ben ik de Sonnevelt opleiding begonnen en nog steeds haal ik veel voldoening uit het helpen van mensen. In 2012 ben ik begonnen met mijn praktijk, eerst aan huis en nu huur ik samen met collega Reiki- Assen een behandelruimte bij Flexible WorkPlace Assen.

Naast mijn werk als voetreflextherapeut ben ik ook werkzaam in de thuiszorg. In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze hond en onze jongste zoon. Ook volg ik Tao yoga en ben ik heel geïnteresseerd in de Chinese geneeswijzen. Daarnaast lees ik graag praktijk boeken, vakbladen of tijdschriften om meer te weten te komen over voetreflexzone therapie. Ik zorg dat ik regelmatig cursussen volg en bijgeschoold word over bijvoorbeeld medische basiskennis en (gezichts-)reflexologie.

Wat mensen niet altijd weten is dat er veel te zien en te voelen is aan voeten.

Voeten vind ik erg interessant. Ik richt mij bewust niet op lichaamsmassages maar juist op voeten omdat het een heel belangrijk deel van het lichaam is, waar ik veel vanaf kan lezen. Met een voetreflexmassage behandel je juist het hele lichaam en de geest. Het effect is hetzelfde als een lichaamsmassage en soms zelfs nog beter. 

Wat ik het liefst wil bereiken met mijn behandelingen is dat klachten verminderen. Ik heb altijd aandacht voor de persoon die ik behandel en vaak speelt er meer dan alleen een lichamelijke klacht. Ik luister naar iemands verhaal en neem daar ook de tijd voor. Een behandeling duurt over het algemeen 75 minuten, waarbij we beginnen met een (kennismakings-)gesprek, hierna de behandeling gegeven wordt en we ook afsluiten met een gesprek. Ik geef behandelingen als er specifieke klachten zijn maar het kan ook juist een uur ontspanning opleveren. Soms komen mensen om even een uurtje niks te moeten en uitgerust weer de dag voort te kunnen zetten.

Door reflexzones te masseren stimuleer ik het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Soms ziet en merkt de cliënt dit direct en soms volgt er een omslag na een aantal behandelingen. Het geeft mij heel veel voldoening als ik zie wat mijn behandelingen doen bij mensen. 

Wil je weten hoe anderen mijn massages ervaren? Of welke behandelingen ik precies geef? Klik dan op de knop hieronder!