Voetreflexologie

Al ruim 5000 jaar geleden werd voetreflexzonetherapie toegepast in Egypte, China en India. Toen was al ontdekt dat het stimuleren van drukpunten op de voet een positieve invloed had op botten, organen en weefsels. Deze behandelingen zijn in de vergetelheid geraakt maar het is zéér waarschijnlijk dat voetreflexologie uit de zelfde bron komt.

Wat doet voetreflexologie?

Door voor voetreflexzonetherapie te kiezen,
kies je er voor om goed voor jezelf te zorgen.

Reflexzones op de voet, gezicht en oor zijn verbonden met de organen in het lichaam d.m.v. zenuwbanen en meridianen. Het masseren van deze zones zorgt ervoor dat er een betere doorbloeding en energie stroming op gang komt. Hierdoor worden de organen, botten en weefsels beter doorbloed en kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Voetreflexzonetherapie ondersteunt de natuurlijke processen in het lichaam, zoals een betere doorbloeding, rust en ontspanning.

Ziekte en pijn is vastzittende energie. Voetreflexzonetherapie breng deze energie weer in beweging. Hierdoor kunnen ziekten en klachten verbeteren of zelfs verdwijnen. Zo worden lichaam en geest weer in balans gebracht. Daarbij kan voetreflexzonetherapie een bijdrage leveren aan lichamelijke en geestelijke bewustwording.